Junior Online Marketing Consultant (Abovo Maxlead Academy 2022)

Tijdelijk gesloten

Junior Online Marketing Consultant (Abovo Maxlead Academy 2022)

Maxlead Oegstgeest

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (marketing of business)
 • 1 jaar relevante online marketing ervaring aan klant- of bureauzijde
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Uitstekende Excel vaardigheden
 • Analytisch vermogen
 • Creatief met tekst en beeld

Wat krijg je?

 • €2.250 - €3.000 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Je volgt een persoonlijke opleiding aan de Abovo Maxlead Academy
 • Laptop, reiskosten- en telefoonvergoeding

Wat doe je?

 • 20% Groepstrainingen
 • 20% Groepsopdracht
 • 10% Kennismakingsgesprekken
 • 30% Discipline trainingen
 • 20% Meewerken aan klanten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Junior Online Marketing Consultant (Abovo Maxlead Academy 2022) volg je een traject van zes maanden aan de Abovo Maxlead Academy, die start op 1 november 2022 of in het voorjaar van 2023. Hierin volg je zowel specialistische (SEA/SEO/Display) als algemene trainingen op het gebied van online marketing. Je kiest voorafgaand aan het traject in welk discipline je je wilt specialiseren en krijgt op basis hiervan een mentor toegewezen. Deze mentor begeleidt je in een persoonlijk verdiepingstraject met workshops en coaching. Ook werk je met hem of haar mee aan campagnes van echte klanten.

Daarnaast volg je een algemeen programma waarin je een brede online marketing basis legt, zodat je ook basale kennis van andere specialismen krijgt. Je volgt groepstrainingen, werkt één dag per week met je groep aan een fictieve business case en haalt online certificaten voor onder andere Google Ads. Na afloop van het traject ga je als Junior Consultant binnen je specialisme aan de slag en krijg je een eigen klantenportefeuille.

Bekijk hier meer informatie over de Abovo Maxlead Academy 2022.

Je vindt het leuk om zelf initiatief te nemen en aan verschillende projecten tegelijkertijd te werken. Je moet er tegen kunnen dat je in het diepe wordt gegooid en zelf je weg door de organisatie moet vinden.

Werkweek

Junior Online Marketing Consultant

Ik heb een leuke dag als ik met mijn Academy collega's aan een case kan werken. Hierin durf je meer risicovolle stappen te nemen omdat je in een gecontroleerde omgeving aan de case werkt.

Op een matige dag zit ik vol met meetings en volg ik meerdere online trainingen, waardoor ik niet actief aan de slag kan.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je krijgt een fictieve case over een bestaande klant van Abovo Maxlead die internationaal uit wil breiden. Jij moet met je Academy collega's een plan maken waarin je de mogelijke uitbreidingslanden en het plan van aanpak presenteert. Hoe ga je te werk?

Eerst zorg je ervoor dat duidelijk is wat de specialismen van je Academy collega's zijn en welke kennis er dus in de groep is. Je bepaalt vervolgens aan de hand van de aanwezige specialismen per persoon de focus van het project. Zo houdt de een zich bezig met SEA en de ander met Display. Je begint met het analyseren van de klant. Hiervoor ga je in gesprek met je interne collega's die met de klant hebben gewerkt. Je vraagt naar hun ervaringen met de klant en de learnings uit de gedraaide campagnes of projecten, zodat je weet wat eventuele struikelblokken zijn. Je ontdekt dat het bedrijf veel naamsbekendheid heeft in Nederland, maar nog weinig in de rest van de wereld.

Om erachter te komen of en hoe je de naamsbekendheid internationaal kunt vergroten, start je een marktonderzoek: je kijkt naar de karakteristieken van de potentiële uitbreidingslanden, naar hoe het product er online in de markt ligt en hoe de online concurrentie voor het product is. Vervolgens ga je in gesprek met interne collega's die ervaring hebben met het draaien van advertenties in de potentiële uitbreidingslanden. Daarna voeg je alle informatie uit het marktonderzoek samen met de informatie die je in de gesprekken hebt opgedaan. Je besluit met je collega's van de Academy welke landen strategisch gezien het meest geschikt zijn als uitbreidingslanden en werkt een plan van aanpak uit. Je presenteert het plan en het advies een aantal weken later voor alle mentoren en het management van Abovo Maxlead.

Groeipad

Je krijgt gedurende zes maanden on-the-job trainingen en hebt je eigen mentor. Je volgt trainingen aan de Abovo Maxlead Academy en extern bij partners zoals Google. Na een jaar krijg je een persoonlijk opleidingsbudget. In drie jaar specialiseer je je in search, display en social media campagnes. Je kunt doorgroeien naar de rol van Medior Consultant binnen het gewenste vakgebied: SEO, SEA of Display.

Junior Online Marketing Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch, online marketingbureau dat bedrijven met een internationale focus helpt met het genereren van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er tachtig collega's en maakt Maxlead onderdeel uit van Abovo Media uit Hoorn.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 80 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Nick Hansen Wagensveld - Client Service Director, Account & Strategie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met een enthousiasme voor media, marketing en alles digitaal was de keuze voor Abovo Maxlead eigenlijk een hele logische keuze. Daarbij hielp dat ik bij Maxlead werk en privé heel goed combineren, zelf mijn tijd kan indelen en met ervaren en toffe collega's mag werken.

Wat was je vorige baan?
Business Consultant - Initiative.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films & series kijken.

Saskia Koek - Content Specialist in het SEO-team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte hiervoor bij een vertaalbureau en had daar te maken met vertalingen voor websites en advertentieteksten. Hierdoor kwam ik in aanraking met online marketing en specifiek met SEO. Ik wilde me hier graag meer in verdiepen en zag bij Maxlead die mogelijkheid. Daarnaast leek het me gewoon een heel gezellig bedrijf met leuke mensen en dat bleek ook zo te zijn :-)

Wat was je vorige baan?
Project Manager - Vertaalbureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, fotografie en reizen.

Rosa Paans - Digital Analytics Consultant - Afdeling Analytics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik via een vriendin bij Maxlead terecht gekomen. Gedurende het schrijven van mijn scriptie ben ik warm ontvangen en goed ondersteund. Ik merk dat er onwijs veel kennis in huis is waar ik veel van kan leren. Dit is dan ook de reden dat ik ben blijven hangen toen ik een baan aangeboden kreeg.

Wat was je vorige baan?
Bijbaan naast studie - Medewerker Alarmcentrale Zakelijke Markt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reality shows kijken, puzzelspelletjes spelen en met vriendinnen naar het terras.

Whitley Gertenaar - Online Marketing Consultant - SEA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien ik mij graag wilde specialiseren en dit bij mijn vorige werkgever niet gemakkelijk ging, ben ik om mij heen gaan kijken. Toen ik hoorde van de Maxlead Academy dacht ik: dit is precies wat ik zoek! Ik heb direct gesolliciteerd en kwam al gauw terecht in een warm bad.

Wat was je vorige baan?
Online Data Marketeer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, tekenen en borrelen!

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al bezig voor Maxlead als Allround Marketeer, maar ik miste de verdieping in de disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertising sprak mij het meest aan en ik wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Bovendien spraken de cultuur van en de omgang binnen Maxlead mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (32) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was Allround Marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA Consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en groei realiseren.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Sterre van der Zalm (25) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als Visual Designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches, is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Louis Plattner (44) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en uiteindelijk koos ik voor Maxlead: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display Specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Fleur Steenbrink (29) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier begonnen als stagiair en later weer teruggekomen. Ik vind vooral de open bedrijfscultuur bij Maxlead heel fijn. Je doet veel leuke dingen met elkaar en er zit veel kennis in het bedrijf op het gebied van online marketing en SEO. Je kunt hier veel leren!

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een grote outdoorwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen, wandelen in de bergen en terrasjes pakken.

Interessante baan?