Medior SEO Consultant

Solliciteer nu

Medior SEO Consultant

Maxlead Oegstgeest

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar werkervaring
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal
 • In staat om SEO te vertalen naar een klantstrategie en goed op de hoogte van SEO-ontwikkelingen
 • Zowel zelfstandig als in een team kunnen werken
 • Analytisch, probleemoplossend, creatief

Wat krijg je?

 • €2.750 - €3.750 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk
 • Persoonlijke begeleiding door mentor en coach
 • Een bijdrage in je pensioen, laptop, reiskosten- en telefoonvergoeding en gebruik van Maxlead-poolauto's
 • Leuke borrels en uitjes, zoals zeilen en wintersport

Wat doe je?

 • 20% Overleg met klanten
 • 20% Intern overleg en kennissessies
 • 20% Zoekwoordenonderzoek en content optimaliseren
 • 20% Technisch onderzoek
 • 10% SEO-rapportages maken
 • 10% Overig SEO-onderzoek en zelfontwikkeling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Medior SEO Consultant bij Maxlead ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van websites van klanten op verschillende onderdelen zoals content, techniek, sitestructuur en autoriteit. Je onderzoekt de websites met verschillende tools: hoe zit de website in elkaar, via welke zoektermen komen gebruikers op de website terecht en welke onderdelen hebben optimalisatie nodig? Je hebt tijdens dit onderzoek contact met de klant zelf, hun webbouwer en een (externe) copywriter. Uit het onderzoek volgt een roadmap met advies, die je aan de klant presenteert.

Daarnaast zorg je dat je op de hoogte blijft van SEO-ontwikkelingen. Je verdiept je in recente artikelen en vakbladen hierover en deelt vervolgens je kennis met collega's en klanten, bijvoorbeeld tijdens een kennissessie of training.

Je werkt in een team met 15 andere SEO Consultants. Voor grotere klanten werk je meestal samen met consultants die gespecialiseerd zijn in een andere discipline dan jij. Daar heb je soms ook interne meetings mee. Kleinere klanten heb je meestal alleen onder je hoede. Aangezien je met verschillende klanten werkt en de duur per klanttraject verschilt, is het belangrijk dat je goed kunt plannen.

Als je het leuk vindt om voor veel verschillende klanten te werken, en je het niet erg vindt dat je soms opbouwende feedback krijgt, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Medior SEO Consultant
Fleur Steenbrink

Ik heb een leuke dag als ik in een website kan duiken voor SEO-onderzoek. Daarnaast kan ik een klant blij maken met goede resultaten en sluit ik samen met collega’s de week af met een vrijdagmiddagborrel.

Op een minder leuke dag ren ik van meeting naar meeting en krijg ik meerdere lastige ad hoc vragen. Hierdoor krijg ik minder werk gedaan dan ik had gepland.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant vraagt of je een zoekwoordenonderzoek kunt doen, en daarna een tekst kunt optimaliseren. Hoe ga je te werk?

Allereerst vraag je input van de klant: op welke zoekwoorden wil de klant gevonden worden en welke teksten moeten geoptimaliseerd worden? Daarna stel je vast of je toegang hebt tot de juiste data, waarna het onderzoek kan beginnen.

Je gebruikt verschillende externe tools om te onderzoeken welke zoekwoorden veelal gebruikt worden door de doelgroep, en hoe de teksten het beste geoptimaliseerd kunnen worden. Het ligt aan de klant en aan jouw specialisatie of je de teksten vervolgens zelf optimaliseert, of dat je een (externe) copywriter inschakelt. Na de optimalisatie koppel je jouw bevindingen en acties terug aan de klant.

Groeipad

Je hebt de mogelijkheid om zowel interne (via de Abovo Maxlead Academy) als externe trainingen te volgen. Ook kun je trainingsprogramma’s volgen om je soft skills en consultancy skills te ontwikkelen, en je kunt meedoen aan het Talentmanagement Programma. Hierin staan je persoonlijke drijfveren centraal en krijg je feedback van collega's en klanten.

Junior SEO Consultant
Medior SEO Consultant
Senior SEO Consultant
Lead consultant / Team Lead / Product Lead
Head of SEO

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch, online marketingbureau dat bedrijven met een internationale focus helpt met het genereren van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er tachtig collega's en maakt Maxlead onderdeel uit van Abovo Media uit Hoorn.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 80 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Nick Hansen Wagensveld - Client Service Director, Account & Strategie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met een enthousiasme voor media, marketing en alles digitaal was de keuze voor Abovo Maxlead eigenlijk een hele logische keuze. Daarbij hielp dat ik bij Maxlead werk en privé heel goed combineren, zelf mijn tijd kan indelen en met ervaren en toffe collega's mag werken.

Wat was je vorige baan?
Business Consultant - Initiative.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films & series kijken.

Saskia Koek - Content Specialist in het SEO-team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte hiervoor bij een vertaalbureau en had daar te maken met vertalingen voor websites en advertentieteksten. Hierdoor kwam ik in aanraking met online marketing en specifiek met SEO. Ik wilde me hier graag meer in verdiepen en zag bij Maxlead die mogelijkheid. Daarnaast leek het me gewoon een heel gezellig bedrijf met leuke mensen en dat bleek ook zo te zijn :-)

Wat was je vorige baan?
Project Manager - Vertaalbureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, fotografie en reizen.

Rosa Paans - Digital Analytics Consultant - Afdeling Analytics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik via een vriendin bij Maxlead terecht gekomen. Gedurende het schrijven van mijn scriptie ben ik warm ontvangen en goed ondersteund. Ik merk dat er onwijs veel kennis in huis is waar ik veel van kan leren. Dit is dan ook de reden dat ik ben blijven hangen toen ik een baan aangeboden kreeg.

Wat was je vorige baan?
Bijbaan naast studie - Medewerker Alarmcentrale Zakelijke Markt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reality shows kijken, puzzelspelletjes spelen en met vriendinnen naar het terras.

Whitley Gertenaar - Online Marketing Consultant - SEA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien ik mij graag wilde specialiseren en dit bij mijn vorige werkgever niet gemakkelijk ging, ben ik om mij heen gaan kijken. Toen ik hoorde van de Maxlead Academy dacht ik: dit is precies wat ik zoek! Ik heb direct gesolliciteerd en kwam al gauw terecht in een warm bad.

Wat was je vorige baan?
Online Data Marketeer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, tekenen en borrelen!

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al bezig voor Maxlead als Allround Marketeer, maar ik miste de verdieping in de disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertising sprak mij het meest aan en ik wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Bovendien spraken de cultuur van en de omgang binnen Maxlead mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (32) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was Allround Marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA Consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en groei realiseren.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Sterre van der Zalm (25) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als Visual Designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches, is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Louis Plattner (44) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en uiteindelijk koos ik voor Maxlead: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display Specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Fleur Steenbrink (29) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier begonnen als stagiair en later weer teruggekomen. Ik vind vooral de open bedrijfscultuur bij Maxlead heel fijn. Je doet veel leuke dingen met elkaar en er zit veel kennis in het bedrijf op het gebied van online marketing en SEO. Je kunt hier veel leren!

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een grote outdoorwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen, wandelen in de bergen en terrasjes pakken.

Interessante baan?

Solliciteer nu