Programmatic Consultant

Programmatic Consultant

Abovo Maxlead Oegstgeest

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (marketing of business)
 • 1-3 jaar werkervaring in media buying
 • Uitstekende Excel vaardigheden
 • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Sterke analytische vaardigheden

Wat krijg je?

 • €2.750 - €3.750 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden zowel vakinhoudelijk als persoonlijk
 • Laptop, reiskosten- en telefoonvergoeding

Wat doe je?

 • 40% Campagne Management
 • 20% Klantcontact
 • 20% Interne meetings
 • 20% Kennis en innovatie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Programmatic Consultant beheer je de programmatic campagnes van meerdere klanten van Abovo Maxlead. Je adviseert en denkt mee met de klanten welk media-inkoop het beste aansluit op de doelstellingen van de klant. Ook koop je de programmatic (banners), video, audio of digital out of home in voor de klant. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en deelt dit met je team en de klanten. Ook volg je trainingen binnen het vakgebied om jezelf te ontwikkelen.

Als je het leuk vindt om veel met data te werken en niet bang bent om nieuwe dingen te proberen, is dit een baan voor jou.

Agenda

Programmatic Consultant
Maurits Abrahamjan

Een dag is leuk wanneer je nieuwe inzichten uit een rapport haalt waar de klant blij van wordt. De campagnes worden daarmee stukken efficiënter.

Een dag is minder leuk wanneer je proactief rapportages deelt waar niet direct inzichten uit komen na de optimalisaties die gedaan zijn.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant belt met vraag of je een nieuwe campagne kunt opzetten. Hoe ga je te werk?

Eerst maak je een afspraak met de klant om te bespreken wat hun strategie is en welke doelstellingen ze voor de campagne hebben gesteld. Afhankelijk van het budget en de grootte van de campagne bepaal je of je een Account Strategist of een andere programmatic collega bij het project betrekt. Intern bespreek je de strategie en de doelstellingen van de klant. Vervolgens maak je een eerste voorstel op basis van deze doelstellingen, de media-inkoop en het meetbaar maken van de resultaten, die volgens jou in de campagne moeten worden opgenomen. Ook bepaal je of het team concept en creatie aangehaakt moet worden. Daarna overleg je met de klant over eventuele aanvullingen die opgenomen moeten worden.

Je brengt de huidige situatie in kaart. Op basis daarvan maak je een strategie, en een opzet waarbij je de doelen en de realisatie van de plannen opneemt. Ook maak je een roadmap voor een globale campagneplanning. Je maakt een tweede afspraak met de klant om je ideeën door te spreken en de roadmap te presenteren. De klant geeft feedback die jij vervolgens in je definitieve voorstel verwerkt. Uiteindelijk organiseer je een laatste meeting met de klant en de manager. In deze meeting presenteer je de campagne plannen en maak je afspraken over de monitoring & rapportages om de juiste verwachtingen te scheppen. Wanneer de klant akkoord geeft, ga je aan de slag met de opzet van de campagne en stuur je deze op dagelijkse basis bij.

Groeipad

Je krijgt de mogelijkheid om zowel vakinhoudelijke als persoonlijke trainingen te volgen

Programmatic Consultant
Senior Programmatic Consultant
Team Lead
Head of Programmatic

Werken bij Abovo Maxlead

Maxlead is een strategisch, online marketingbureau dat bedrijven met een internationale focus helpt met het genereren van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er tachtig collega's en maakt Maxlead onderdeel uit van Abovo Media uit Hoorn.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 80 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al bezig voor Maxlead als allround marketeer, maar ik miste de verdieping in disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertising sprak mij het meest aan en ik wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Bovendien spraken de cultuur van en de omgang binnen Maxlead mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (31) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was Allround Marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA Consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en groei realiseren.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Sterre van der Zalm (23) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als visual designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches, is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Saskia Koek (37) - International Project Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij een vertaalbureau en was daardoor altijd al bezig met internationale communicatie voor klanten. Bij Maxlead zag ik de kans mijn kennis uit te breiden naar internationale online marketing. Maxlead is bijvoorbeeld ook onderdeel van een netwerk bij partner agencies in het buitenland. Super interessant om de verschillen te zien met andere landen en andere lokale markten om van elkaar te leren.

Wat was je vorige baan?
Project Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Op stedentrips gaan, met vrienden afspreken en netflixen.

Louis Plattner (43) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en uiteindelijk koos ik voor Maxlead: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Fleur Steenbrink (27) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier begonnen als stagiair en later weer teruggekomen. Ik vind vooral de open bedrijfscultuur bij Maxlead heel fijn. Je doet veel leuke dingen met elkaar en er zit veel kennis in het bedrijf op het gebied van online marketing en SEO. Je kunt hier veel leren!

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een grote outdoorwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen, wandelen in de bergen en terrasjes pakken.

Interessante baan?