Programmatic Consultant

Solliciteer nu

Programmatic Consultant

Maxlead Oegstgeest

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (marketing of business)
 • 1-3 jaar werkervaring in media buying
 • Uitstekende Excel vaardigheden
 • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Sterke analytische vaardigheden

Wat krijg je?

 • €2.750 - €3.750 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Zelden werk in het weekend
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden zowel vakinhoudelijk als persoonlijk
 • Laptop, reiskosten- en telefoonvergoeding

Wat doe je?

 • 40% Campagne Management
 • 20% Klantcontact
 • 20% Interne meetings
 • 20% Kennis en innovatie

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Programmatic Consultant beheer je de programmatic campagnes van meerdere klanten van Maxlead. Je adviseert en denkt mee met de klanten welk media-inkoop het beste aansluit op de doelstellingen van de klant. Ook koop je de programmatic (banners), video, audio of digital out of home in voor de klant. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en deelt dit met je team en de klanten. Ook volg je trainingen binnen het vakgebied om jezelf te ontwikkelen.

Als je het leuk vindt om veel met data te werken en niet bang bent om nieuwe dingen te proberen, is dit een baan voor jou.

Werkweek

Programmatic Consultant
Maurits Abrahamjan

Een dag is leuk wanneer je nieuwe inzichten uit een rapport haalt waar de klant blij van wordt. De campagnes worden daarmee stukken efficiënter.

Een dag is minder leuk wanneer je proactief rapportages deelt waar niet direct inzichten uit komen na de optimalisaties die gedaan zijn.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant belt met vraag of je een nieuwe campagne kunt opzetten. Hoe ga je te werk?

Eerst maak je een afspraak met de klant om te bespreken wat hun strategie is en welke doelstellingen ze voor de campagne hebben gesteld. Afhankelijk van het budget en de grootte van de campagne bepaal je of je een Account Strategist of een andere programmatic collega bij het project betrekt. Intern bespreek je de strategie en de doelstellingen van de klant. Vervolgens maak je een eerste voorstel op basis van deze doelstellingen, de media-inkoop en het meetbaar maken van de resultaten, die volgens jou in de campagne moeten worden opgenomen. Ook bepaal je of het team concept en creatie aangehaakt moet worden. Daarna overleg je met de klant over eventuele aanvullingen die opgenomen moeten worden.

Je brengt de huidige situatie in kaart. Op basis daarvan maak je een strategie, en een opzet waarbij je de doelen en de realisatie van de plannen opneemt. Ook maak je een roadmap voor een globale campagneplanning. Je maakt een tweede afspraak met de klant om je ideeën door te spreken en de roadmap te presenteren. De klant geeft feedback die jij vervolgens in je definitieve voorstel verwerkt. Uiteindelijk organiseer je een laatste meeting met de klant en de manager. In deze meeting presenteer je de campagne plannen en maak je afspraken over de monitoring & rapportages om de juiste verwachtingen te scheppen. Wanneer de klant akkoord geeft, ga je aan de slag met de opzet van de campagne en stuur je deze op dagelijkse basis bij.

Groeipad

Je krijgt de mogelijkheid om zowel vakinhoudelijke als persoonlijke trainingen te volgen

Programmatic Consultant
Senior Programmatic Consultant
Team Lead
Head of Programmatic

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch, online marketingbureau dat bedrijven met een internationale focus helpt met het genereren van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er tachtig collega's en maakt Maxlead onderdeel uit van Abovo Media uit Hoorn.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 80 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Nick Hansen Wagensveld - Client Service Director, Account & Strategie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met een enthousiasme voor media, marketing en alles digitaal was de keuze voor Abovo Maxlead eigenlijk een hele logische keuze. Daarbij hielp dat ik bij Maxlead werk en privé heel goed combineren, zelf mijn tijd kan indelen en met ervaren en toffe collega's mag werken.

Wat was je vorige baan?
Business Consultant - Initiative.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films & series kijken.

Saskia Koek - Content Specialist in het SEO-team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte hiervoor bij een vertaalbureau en had daar te maken met vertalingen voor websites en advertentieteksten. Hierdoor kwam ik in aanraking met online marketing en specifiek met SEO. Ik wilde me hier graag meer in verdiepen en zag bij Maxlead die mogelijkheid. Daarnaast leek het me gewoon een heel gezellig bedrijf met leuke mensen en dat bleek ook zo te zijn :-)

Wat was je vorige baan?
Project Manager - Vertaalbureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, fotografie en reizen.

Rosa Paans - Digital Analytics Consultant - Afdeling Analytics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik via een vriendin bij Maxlead terecht gekomen. Gedurende het schrijven van mijn scriptie ben ik warm ontvangen en goed ondersteund. Ik merk dat er onwijs veel kennis in huis is waar ik veel van kan leren. Dit is dan ook de reden dat ik ben blijven hangen toen ik een baan aangeboden kreeg.

Wat was je vorige baan?
Bijbaan naast studie - Medewerker Alarmcentrale Zakelijke Markt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reality shows kijken, puzzelspelletjes spelen en met vriendinnen naar het terras.

Whitley Gertenaar - Online Marketing Consultant - SEA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien ik mij graag wilde specialiseren en dit bij mijn vorige werkgever niet gemakkelijk ging, ben ik om mij heen gaan kijken. Toen ik hoorde van de Maxlead Academy dacht ik: dit is precies wat ik zoek! Ik heb direct gesolliciteerd en kwam al gauw terecht in een warm bad.

Wat was je vorige baan?
Online Data Marketeer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, tekenen en borrelen!

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al bezig voor Maxlead als Allround Marketeer, maar ik miste de verdieping in de disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertising sprak mij het meest aan en ik wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Bovendien spraken de cultuur van en de omgang binnen Maxlead mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (32) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was Allround Marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA Consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en groei realiseren.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Sterre van der Zalm (25) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als Visual Designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches, is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Louis Plattner (44) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en uiteindelijk koos ik voor Maxlead: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display Specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Fleur Steenbrink (29) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier begonnen als stagiair en later weer teruggekomen. Ik vind vooral de open bedrijfscultuur bij Maxlead heel fijn. Je doet veel leuke dingen met elkaar en er zit veel kennis in het bedrijf op het gebied van online marketing en SEO. Je kunt hier veel leren!

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een grote outdoorwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen, wandelen in de bergen en terrasjes pakken.

Interessante baan?

Solliciteer nu