Social Media Consultant

Solliciteer nu

Social Media Consultant

Maxlead Oegstgeest

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau (marketing of business)
 • Minimaal 2 jaar werkervaring
 • Ruime ervaring met het gebruik van Facebook Business Manager
 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Ervaring met de advertentieplatformen van Facebook, Twitter, Snapchat, Pinterest en Linkedin
 • Kritisch en stressbestendig

Wat krijg je?

 • €2.750 - €3.750 bruto p/m
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen
 • Geen werk in het weekend
 • Persoonlijk opleidingsbudget, deelname aan Maxlead Academy trainingen en begeleiding van een mentor
 • Een laptop, volledige reiskosten en telefoon vergoeding , een bijdrage in je pensioen, elke dag een gezonde lunch, gebruik van de Maxlead poolauto’s

Wat doe je?

 • 10% (Klant) team meetings
 • 30% Campagne management
 • 30% Campagne-analyses
 • 20% Campagnestrategie en creatieve sessies
 • 10% Ontwikkeling

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Social Media Consultant bij Maxlead help je klanten hun social media campagnes naar een hoger niveau te tillen. Je adviseert over de verschillende advertising mogelijkheden binnen de Social platformen als Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, LinkedIn en Pinterest, zodat het juiste kanaal wordt inzet voor de gewenste doelgroep. Daarnaast help je ook met het kiezen van de juiste KPI's en het inrichten, analyseren en optimaliseren van social media campagnes. 

Je bouwt je eigen portfolio aan klanten op in uiteenlopende sectoren. Afhankelijk van de grootte van de opdracht werk je met alleen je eigen discipline of meerdere disciplines vanuit Maxlead voor een klant.

Vanuit Maxlead wordt veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt een opleidingstraject met verschillende trainingen en cursussen binnen de Maxlead Academy en je krijgt intensieve begeleiding van een mentor.

Als je het leuk vindt om voor verschillende soorten klanten mee te denken over hun social media strategie en je ertegen kunt dat vaak iedereen een mening heeft over die strategie, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Social Media Consultant
Mike Verbruggen

Op een leuke dag ben ik bezig met het uitdenken van een social media strategie voor klanten. Ik vind het leuk om dan te bedenken hoe ik de campagne uniek kan maken.

Op een minder leuke dag ben ik vooral bezig met rapportages maken. Aan de ene kant is het leuk om te zien wat de campagnes opgeleverd hebben, aan de andere kant is het veel administratie.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een nieuwe klant wil een voorstel voor een nieuwe campagne op Social Media. Hoe pak je dat aan?

Eerst vraag je toegang aan de klant tot hun advertentie account. Je maakt een korte analyse van wat ze nu doen, waarbij je kijkt wat goed gaat en wat niet. Dit doe je aan de hand van een checklist. Op basis hiervan maak je vervolgens een kort verbetervoorstel, dat je met de klant bespreekt. Je loopt er samen doorheen en stelt waar nodig nog vragen. Je bespreekt wat de klant precies wil bereiken, binnen welke periode dit gebeuren en hoeveel budget hiervoor beschikbaar is. Ook bespreek je op welke kanalen de klant precies campagnes wil uitzetten. Op basis van deze informatie werk je een strategie voor de klant uit, waarvoor je vaak ook nog een creatieve sessie organiseert. Wanneer de klant hiermee akkoord is, voer je de strategie uit en monitor je deze.

Groeipad

Om je te ontwikkelen krijg je een persoonlijk opleidingsbudget, kun je deelnemen aan Maxlead Acadamy trainingen en word je begeleid door een mentor.

Social Media Consultant
Senior Social Media Consultant
Head of Social

Werken bij Maxlead

Maxlead is een strategisch, online marketingbureau dat bedrijven met een internationale focus helpt met het genereren van leads en sales. Het bureau is in 2002 opgericht en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels werken er tachtig collega's en maakt Maxlead onderdeel uit van Abovo Media uit Hoorn.

 • Oegstgeest
 • Actief in 5 landen
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • 80 werknemers in Nederland
 • 85 werknemers wereldwijd

Collega's

Nick Hansen Wagensveld - Client Service Director, Account & Strategie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Met een enthousiasme voor media, marketing en alles digitaal was de keuze voor Abovo Maxlead eigenlijk een hele logische keuze. Daarbij hielp dat ik bij Maxlead werk en privé heel goed combineren, zelf mijn tijd kan indelen en met ervaren en toffe collega's mag werken.

Wat was je vorige baan?
Business Consultant - Initiative.

Wat doe je in je vrije tijd?
Films & series kijken.

Saskia Koek - Content Specialist in het SEO-team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte hiervoor bij een vertaalbureau en had daar te maken met vertalingen voor websites en advertentieteksten. Hierdoor kwam ik in aanraking met online marketing en specifiek met SEO. Ik wilde me hier graag meer in verdiepen en zag bij Maxlead die mogelijkheid. Daarnaast leek het me gewoon een heel gezellig bedrijf met leuke mensen en dat bleek ook zo te zijn :-)

Wat was je vorige baan?
Project Manager - Vertaalbureau.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, fotografie en reizen.

Rosa Paans - Digital Analytics Consultant - Afdeling Analytics

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek ben ik via een vriendin bij Maxlead terecht gekomen. Gedurende het schrijven van mijn scriptie ben ik warm ontvangen en goed ondersteund. Ik merk dat er onwijs veel kennis in huis is waar ik veel van kan leren. Dit is dan ook de reden dat ik ben blijven hangen toen ik een baan aangeboden kreeg.

Wat was je vorige baan?
Bijbaan naast studie - Medewerker Alarmcentrale Zakelijke Markt.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reality shows kijken, puzzelspelletjes spelen en met vriendinnen naar het terras.

Whitley Gertenaar - Online Marketing Consultant - SEA

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Aangezien ik mij graag wilde specialiseren en dit bij mijn vorige werkgever niet gemakkelijk ging, ben ik om mij heen gaan kijken. Toen ik hoorde van de Maxlead Academy dacht ik: dit is precies wat ik zoek! Ik heb direct gesolliciteerd en kwam al gauw terecht in een warm bad.

Wat was je vorige baan?
Online Data Marketeer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennissen, tekenen en borrelen!

Mike - Social Advertising Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was al bezig voor Maxlead als Allround Marketeer, maar ik miste de verdieping in de disciplines die ik echt leuk vond. Social Media Advertising sprak mij het meest aan en ik wilde daar dagelijks mee bezig zijn. Bovendien spraken de cultuur van en de omgang binnen Maxlead mij enorm aan.

Wat heb je gestudeerd?
Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een enorme voetballiefhebber en fan van de derde helft.

Charissa van Haalem (32) - Online Marketing Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was Allround Marketeer bij een webshop, deze functie was mij te breed en ik zocht naar een specialisatie. Toen ik las over de Maxlead Academy werd ik enthousiast en heb ik gesolliciteerd. Toen ben ik me bij Maxlead gaan specialiseren tot SEA Consultant.

Wat was je vorige baan?
Allround Marketeer bij een webshop.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, reizen, uiteten gaan en tijd besteden aan vrienden en familie.

Martine Krop - Account Strategist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na meer dan 15 jaar marketing en communicatie functies in het internationale bedrijfsleven heb ik de overstap gemaakt naar online marketing bij Maxlead. Ik ben graag bij klanten en ik krijg veel energie van samenwerken en groei realiseren.

Wat was je vorige baan?
Marketing Manager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik reis frequent, bekijk graag kunsttentoonstellingen en bezoek live optredens in kleine clubs.

Sterre van der Zalm (25) - Visual Designer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na mijn stage als Visual Designer bij Maxlead kon ik gelukkig blijven. Door het brede scala aan klanten in verschillende branches, is het werk erg veelzijdig. Daarnaast vind ik het heel tof om verantwoordelijk te zijn voor de creatives en webdesigns van bekende (internationale) merken.

Wat was je vorige baan?
Stagiaire bij Studio Piraat.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd voetbal ik drie keer in de week en vind ik het erg leuk om te snowboarden. Ook reis ik veel en ga ik graag naar concerten en festivals.

Louis Plattner (44) - Display Analytics Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik bij verschillende online publishers gewerkt. Ik wilde graag ervaring opdoen aan de inkoopkant bij een bekend onafhankelijk bureau en uiteindelijk koos ik voor Maxlead: een leuke club mensen waar het fijn mee samen werken is.

Wat was je vorige baan?
Display Specialist bij VidaXL.

Wat doe je in je vrije tijd?
Reizen, met vrienden uitgaan, naar concerten gaan, films, lekker koken en eten.

Fleur Steenbrink (29) - SEO Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier begonnen als stagiair en later weer teruggekomen. Ik vind vooral de open bedrijfscultuur bij Maxlead heel fijn. Je doet veel leuke dingen met elkaar en er zit veel kennis in het bedrijf op het gebied van online marketing en SEO. Je kunt hier veel leren!

Wat was je vorige baan?
Marketing bij een grote outdoorwinkel.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hockeyen, wandelen in de bergen en terrasjes pakken.

Sollicitatieproces

Telefonische kennismaking
Eerste gesprek
Assessment
Tweede gesprek
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Solliciteer nu